Vrijwilligersuitje 2023

Op zaterdag 16 september 2023 was het weer tijd voor ons jaarlijkse vrijwilligersuitje. Dit jaar gingen we met (bijna) alle vrijwilligers naar Buitenplaats Molenwei in Stompwijk. Op Molenwei; is aandacht voor herbestemming agrarisch erfgoed. Ontdekken wat kan in landelijk gebied. Verwelkomen van burgers uit de stad en samenwerken zo veel als kan. Samen bewegen naar een toekomstbestendig platteland. 

Zo stond er op deze voormalige boerderij een heerlijke lunch voor ons klaar, en de zon scheen volop! Na de lunch hebben we een quiz gedaan met elkaar. Daarin kwamen vragen over verstedelijking, muziek, biodiversiteit. Iedereen maakte groepjes en wilde winnen! Geert, Lenie en Aad gingen met een mooie beker naar huis.

Daarna konden we de tentoonstelling 40 meter Panorama Platteland bekijken. Voorafgaand aan de boerenprotesten in 2019 voelden de initiatiefnemers de zorgen op het platteland al aan. ‘Dat 40 meter Panorama Platteland mag bijdragen aan verandering van de kloof tussen politiek, burgers én de boeren.’ De stad en ons platteland. Vele handen, vrijwilligers en amateurkunstenaars werkten in 2020 en 2021 aan een waanzinnig kunstproject. Het veertig meter lang en twee meter hoge schilderij was een project met vele gezichten. Tachtig vierkante meter acrylverf op canvas is een eerbetoon aan het Zuid-Hollandse landschap. Het hedendaagse museumstuk gaat mee de toekomst in voor volgende generaties. Dit kunstwerk was prachtig om te bekijken en er kwamen herkenbare dingen in voor.

Tot slot gingen we aan zelf aan de gang met het avond eten.
We kregen namelijk een kookworkshop. De recepten met lokale producten stonden al voorbereid en zo konden we in groepjes starten met het maken van diverse lekkernijen. Iedereen maakte wat voor elkaar. Het was een leuke en leerzame ervaring.

Wat hebben wij een geluk met zoveel lieve betrokken vrijwilligers, bedankt voor deze gezellige dag!