koeien
20200724_105933
kalfje
Kalfje lopen gezellig

Vrijwilligers gezocht

‘De Boerderijn’ is regelmatig op zoek naar vrijwilligers om te helpen. Wil je een keertje langs komen om te kijken? Of wil je je aanmelden bij ons als vrijwilliger. Neem dan contactmet ons op! Dan kunnen we de mogelijkheden met je bespreken.

Op dit moment zoeken wij enthousiaste mensen zoals:

Vrijwilliger / chauffeur

Iemand gevraagd voor het brengen en halen van hulpboeren van en naar onze zorgboerderij omgeving Leiden en Voorschoten. Iemand die met zijn eigen auto de hulpboeren ophaalt vanuit hun woonplaats en brengt naar de zorgboerderij in Zoeterwoude. En in de middag ook weer de rit terug naar huis verzorgd. De benzine kosten worden vergoed. Onze hulpboeren zijn u ontzettend dankbaar op deze manier kunnen zij toch naar hun ‘werk’ komen. Helaas is het vervoer door de overheid gestopt. Daarom worden onze hulpboeren nu door vrijwilligers vervoerd naar hun werk bij ons op de boerderij. Er zijn meerdere vrijwillige chauffeurs zodat het mogelijk is te ruilen als u een keer niet kunt. Wij vragen van u een Verklaring Omtrent Gedrag die wij vergoeden.

Vrijwilliger/begeleider

Wij zoeken enthousiaste mensen die de hulpboeren een handje willen ondersteunen op onze zorgboerderij. Specifiek zijn wij op zoek naar iemand voor in de fietsenwerkplaats en voor in onze zelfpluk moestuin. Veelvoorkomende werkzaamheden in de fietsen werkplaats zijn: banden plakken, kleinschalige onderhoud en reparatie werkzaamheden.

Voor de zelfpluk moest tuin zoeken wij iemand met groene vingers! Mensen uit de omgeving kunnen zelf hun groente oogsten uit tuin. In deze tuin verbouwen wij allerlei seizoens gebonden groenten. Veel voorkomende werkzaamheden zijn: planten, oogsten, zaaien, wieden. Tuinwerk hoeft niet altijd zwaar werk te zijn, er bestaan ook lichte werkzaamheden. Bovendien is het gezellig om met anderen voor anderen in de buitenlucht bezig te zijn en staan onze hulpboeren te springen om u te helpen.