Overname


Per 1 januari 2023 hebben Geert en Corlene officieel de boerderij overgenomen en is Paulien met pensioen. Op de foto zien jullie het tekenmoment, met natuurlijk ook boer John erbij op de foto. Wat had hij trots geweest! Paulien kan nu lekker genieten van haar vrije tijd en op vrijdag nog gezellig mee werken maar dan zonder al die verantwoordelijkheid en verplichtingen. Ook zien we haar gelukkig nog regelmatig in de pauze.

Geert en Corlene hebben de taken verdeeld en Miranda is er op de maandag bij gekomen zoals jullie weten. Met ons drieën en geweldige team aan vrijwilligers kunnen wij ervoor blijven zorgen dat alles door zal gaan en er dus weinig verandert voor de hulpboeren.

We hebben prachtig werk (op de bureaucratische uren na😉) op een prachtige plek en wij zullen dit met veel enthousiasme voortzetten. 2023 wordt ook weer een jaar met: leuk werk, rust, stabiliteit, gezelligheid, grapjes, dierenliefde, vriendschappen en nog veel meer.

Zaterdag 3 september 2022

Na 2 weken onkruid wieden, vegen, opruimen, tafels schuren, stoelen poetsen, schoonmaken was het dan eindelijk zo ver……………………..
Onze zorgboerderij  ‘De Boerderijn’ bestaat 20 jaar!

Het weer was prachtig, de zon scheen en iedereen had er veel zin in!
Tussen 14.00 en 17.00 uur mochten alle hulpboeren en vrijwilligers vrienden, familie, kennissen uitnodigen om een rondleiding te geven over de boerderij. Iedereen vertelde enthousiast over wat ze allemaal doen. Ook kwamen er buren langs, vrienden, oud logees en hulpboeren, collega’s vanuit het speciaal onderwijs, en zelfs de burgemeester. Er was een water koe die gemolken kon worden, een mega gave stormbaan, een kleine springkussen, dames die de schmink verzorgde, ijsjes kar, poffertjes kraam,  en ook het drinken werd vanuit een leuke baristo auto geschonken.  Het was allemaal super goed verzorgd en iedereen genoot er zichtbaar van.
De chocotoko van de Zoetelaar hadden hele mooie en lekkere chocola gemaakt met ons logo en 20 jaar bestaan erop gemaakt.
Het werd lekker druk maar super gezellig!!

Na 17.00 uur bleef onze vaste groep over: de hulpboeren en vrijwilligers.
Opeens moesten Geert, Corlene en Paulien gaan zitten er kwam een verrassing.
De hulpboeren en vrijwilligers begonnen te zingen, en hadden een heel gaaf lied gemaakt met eigen tekst. Echt ontzettend knap!
Iedereen zong uit volle borst mee. Paulien is 65 jaar geworden afgelopen zomer en gaat vanaf januari 2023 met pensioen. 
Natuurlijk blijft Paulien actief betrokken maar ze gaat vooral alle leuke dingen blijven doen. Geert heeft een tekst gemaakt waarin hij de jaren doorloopt en iedereen opnoemt die bij ons is komen werken.

In de avond wordt Paulien in het zonnetje gezet en krijgt van de vrijwilligers een bloemen abonnement.
De vrijwilligers en hulpboeren hadden nog meer geregeld: we kregen namelijk een prachtig bord voor aan de geitenweide met ons nieuwe logo.
En een hele mooie stevige konijnen ren, daar kunnen de konijnen lekker van de zomer in los lopen.  
Ook kreeg Geert een leuk schilderij van een vrijwilliger. Wat zijn we verwend!

Natuurlijk hebben wij ook wat leuks geregeld voor onze hulpboeren en vrijwilligers want met elkaar doen we het tenslotte allemaal op de boerderij. Iedereen heeft een mooie pet gekregen met het logo en een wandplank met het 20 jaar bestaan erop. Alle vrijwilligers kregen een mooie bos bloemen, en een kaas plank met het logo erop.

Reas kwam een lekkere BBQ verzorgen, en de muziek werk geregeld door een DJ.
Een hulpboer heeft een mooi optreden als Frozen prinses gedaan.
We hebben gedanst tot het donker werd!!

We zijn verwend met cadeautjes, kaartjes, tekeningen, bloemen, planten,  en veel lieve woorden.
Iedereen is blij en gelukkig op onze boerderij, een veilige warme gezellige plek waar iedereen zichzelf kan zijn.
Dat is toch wel een grootste compliment wat we kunnen krijgen!

Zoals veel hulpboeren ook achteraf zeiden: een dag om nooit meer te vergeten!