De Boerderijn gesloten door Corona virus

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Zoals iedereen op dit moment kan volgen in het nieuws zijn de maatregelen hier in Nederland ook verscherpt. Wij hebben helaas de keus moeten maken om dagbesteding en de logeeropvang te sluiten. We leven op dit moment allemaal in een onzekere tijd en het is nog onduidelijk hoe het de komende weken gaat verlopen. Wij volgen de recente ontwikkelingen van het RIVM en de Federatie van landbouw en zorg. 

We hopen op jullie begrip en steun, zorg goed voor je zelf en elkaar.
Samen staan we sterk. We zien jullie graag weer in goede gezondheid terug.

Geert, Corlene, Paulien.

Politie agenten op de boerderij

Op donderdag 23 januari kwamen er 5 politie agenten naar de boerderij. Deze agenten deden een specialisatie opleiding en wilde heel graag eens ervaren hoe het is om op een boerderij te werken. Het was indrukwekkend omdat ze allemaal in uniform aan de kantine tafel zaten. Even later hebben ze een uniform van ons gehad: een overal en laarzen. Er was gelegenheid om alle vragen te stellen over de politie die je maar had. Natuurlijk hebben alle agenten ook hard meegewerkt: het uitmesten van een potstal en het omspitten en bemesten van de groente tuin. Casper en Joost hebben een rondleiding gegeven en enthousiast verteld wat we allemaal op de boerderij doen. Het allerleukste kwam in de pauze want toen mocht iedereen een rondje mee rijden in een politie bus en ja wel met sirenes aan! Dat was een onwijs gave ervaring! De politie agenten hebben veel uitgelegd en laten zien. Er werd geoefend met de handboeien, ook mochten de hulpboeren een kogelvrij vest aan, en werd er verteld waarvoor alle attributen om hun middel waren. Het was een leuke leerzame ervaring voor iedereen! 

Onverwachts bezoek van Sinterklaas

We kregen onverwachts bezoek op donderdag 5 december! Sinterklaas kwam langs met 3 pieten. Het was voor iedereen een verassing! Sinterklaas en zijn pieten hadden muziek meegenomen, er werd veel gedanst. Maar ook veel gelachen want Sinterklaas wist over iedereen wel wat te vertellen. Na afloop kregen we een heerlijk chocolade letter, die gemaakt zijn door de heren van de chocotoko!

Uitje voor vrijwilligers en hun partners

Vandaag was het weer tijd om met al onze vrijwilligers en hun partners op stap te gaan. Ieder jaar organiseren we een leuk uitje om deze enthousiaste groep mensen ontzettend te bedanken voor hun inzet op de boerderij. Dit jaar zijn we gaan kaas maken bij Het Geertje, een bijzondere ervaring met een heerlijk resultaat. Ook kregen we een rondleiding en werd er veel verteld over het melken van de geiten, ook over het proces van kaas maken. Aansluitend heeft iedereen genoten van een lekker etentje bij het restaurant AA – zicht. Het was een gezellige dag, waarin we veel hebben gelachen met elkaar.

Geert bij boeren protest

Ook Geert was op dinsdag 1 oktober 2019 bij het boeren protest. Al heel vroeg uit de veren om met veel andere boeren uit de buurt en hun trekkers te verzamelen in Voorschoten. Vervolgens zijn ze met z’n alle naar het Malieveld gereden. Boeren verdienen meer respect en waardering, veel boeren voelen zich het afval putje van de samenleving. Helaas krijgen ze van veel milieuproblemen de schuld. Het voorstel van Tjeerd de Groot (D66) dat de veeboeren hun veestapel moeten halveren in het kader van het stikstofbeleid is de boeren in het verkeerde keelgat geschoten. Toen de commissie-Remkes (VVD) ook nog opperde dat boeren in de buurt van natuurgebieden uitgekocht moeten worden, waren de boeren er helemaal klaar mee. Daarom werd er grootschalig opgeroepen om vredig te gaan demonstreren. Het was een hele mooie indrukwekkende dag. De saamhorigheid was bijzonder, want er kwamen duizenden trekkers naar Den Haag.

Ties heeft een zusje gekregen

Op deze mooie dag heeft Ties een zusje gekregen: Ze heet Isa (Cornelia Paulina) van Rijn. Haar gewicht was 3580 gram en om 21.41 uur kwam ze op de wereld in het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp. Alles gaat ontzettend goed. We zijn blij met ons kleine boerinnetje! Ties is een trotse grote broer.

Stichting Kika

Dit jaar waren de kuil balen met geel plastic verpakt. Normaal zijn de balen zwart van kleur. Op deze manier steunen we stichting Kika, per rol folie gaat er een deel van de opbrengst naar deze stichting. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Wij zijn trots dat we hieraan ons steentje konden bijdragen!

Kinderen van speciaal onderwijs

Jaarlijks komen er verschillende scholen langs van het speciaal onderwijs. De kinderen komen dan een dagje kijken op onze boerderij en helpen mee. Op deze manier kunnen kinderen ervaren of het hun leuk lijkt om in de toekomst na school hulpboer bij ons te worden. In februari kwamen er leerlingen van praktijk college Het Metrum uit Leiden. We kregen deze mooie collage, het was een gezellige dag!

Vandaag zijn alle schapen geschoren

Vandaag zijn alle schapen geschoren. We doen dit zodat ze het niet te warm krijgen in de stal. De schapen staan nu lekker binnen omdat ze allemaal drachtig zijn. Ook zijn de kraamkamers gereed gemaakt. Vanaf 1 maart verwachten we lammetjes! Een leuke en drukke tijd op de boerderij.