IMG_6811

Keurmerk en kwaliteit

Kwaliteitskeur merk Kwaliteit laat je zienWij zijn lid van de Federatie Landbouw en Zorg en voldoen aan het kwaliteitskeurmerk “Kwaliteit laat je zien”, sinds maart 2007. De Federatie Landbouw en Zorg Nederland heeft een speciaal kwaliteitswaarborg keurmerk ontwikkeld voor zorgboerderijen, omdat de kwaliteitssystemen uit de reguliere zorg de specifiek eigenschappen en meerwaarden van de zorgboerderij niet zichtbaar maken. Regelmatig vinden er evaluaties en audits plaats. De zaken nalopen is erg nuttig. Het houdt je scherp. Tot op de dag van vandaag mogen we werken volgens het systeem en worden onze audits positief beoordeeld.

Belangrijkste punten van het keurmerk voor de hulpboer:

  • Deskundige begeleiding op allerlei gebieden
  • Veilige omgeving
  • Duidelijke afspraken en evaluatie momenten
  • Een persoonlijk zorgplan met leerdoelen
  • Persoonlijke ontwikkeling en welzijn staan hoog in het vaandel

De stappen die ‘De Boerderijn’ moet doen om het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” te mogen ontvangen zijn:

  • Aanvragen werkmap kwaliteitssysteem zorgboerderijen
  • Behalen van het certificaat
  • Positieve beoordeling voor het officiële keurmerk realiseren

Vereniging van Zorgboeren Zuid-Holland

‘De Boerderijn’ is aangesloten bij de Vereniging van Zorgboeren Zuid-Holland. Dit is een groep enthousiaste boeren en boerinnen die op verantwoorde wijze zorg leveren op hun agrarische bedrijf. Wij bezoeken jaarlijks informatie avonden en doen opfriscursussen via deze vereniging. Ook gaan wij jaarlijks op BHV training en zijn wij bevoegd voor het bewaren en verstrekken van medicatie.

Personeelsbeleid

‘De Boerderijn’ is een kleinschalige zorgboerderij, waar wordt gewerkt met een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast zijn er ook stagiaires die verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een erkend gecertificeerd stage bedrijf. Alle vrijwilligers, begeleiders, en stagiaires hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Als je interesse hebt in vrijwilligers werk kan je altijd contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Links

Voor meer informatie kun je kijken op www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl of www.zorgboeren.nl.

Jaarverslagen

Op zoek naar onze jaarverslagen?

Lees hier ook onze klachten procedure en privacyreglement

Liever contact met ons opnemen?

Als je liever direct met ons contact wilt opnemen, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk eens op onze contactpagina voor al onze gegevens.