IMG_3534
IMG_6811

Keurmerk en kwaliteit

Wij zijn lid van de Federatie Landbouw en Zorg en voldoen aan het kwaliteitskeurmerk “Kwaliteit laat je zien”, sinds maart 2007. De Federatie Landbouw en Zorg Nederland heeft een speciaal kwaliteitswaarborg keurmerk ontwikkeld voor zorgboerderijen, omdat de kwaliteitssystemen uit de reguliere zorg de specifiek eigenschappen en meerwaarde van de zorgboerderij niet zichtbaar maken. Regelmatig vinden er evaluaties en audits plaats. De zaken nalopen is erg nuttig. Het houdt je scherp. Tot op de dag van vandaag mogen we werken volgens het systeem en worden onze audits positief beoordeeld.

Belangrijkste punten van het keurmerk voor de hulpboer:

 • Deskundige begeleiding op allerlei gebieden
 • Een persoonlijk zorgplan met leerdoelen
 • Veilige werk omgeving
 • Duidelijke afspraken en evaluatie momenten
 • Persoonlijke ontwikkeling en welzijn staan hoog in het vaandel
 • Jaarlijks terugkerend tevredenheidsonderzoek
 • Het belang van de hulpboeren staat voorop

 • Het versterken van het kwaliteitsbewustzijn door continu te werken aan blijven kijken, leren, ontwikkelen en verbeteren

 • Alle hulpboeren op de zorgboerderij worden gelijkwaardig benaderd en hebben gelijkwaardige rechten

De stappen die ‘De Boerderijn’ moet doen om het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” te mogen behouden zijn:

 • Voldoen aan alle gestelde eisen en wetgeving
 • Positieve beoordeling voor het officiële keurmerk realiseren en behalen van het certificaat 

Vereniging van Zorgboeren Zuid-Holland

‘De Boerderijn’ is aangesloten bij de Vereniging van Zorgboeren Zuid-Holland. Dit is een groep enthousiaste boeren en boerinnen die op verantwoorde wijze zorg leveren op hun agrarische bedrijf. Wij volgen informatie/intervisie avonden en doen bijscholing cursussen via deze vereniging. Ook gaan wij jaarlijks op BHV training en zijn wij bevoegd voor het bewaren en verstrekken van medicatie.

Personeelsbeleid

‘De Boerderijn’ is een kleinschalige zorgboerderij, waar wordt gewerkt met een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast zijn er ook stagiaires die verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een erkend gecertificeerd stage bedrijf. Alle vrijwilligers, begeleiders, en stagiaires hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Als je interesse hebt in vrijwilligers werk kan je altijd contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Links

Voor meer informatie kun je kijken op www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl of www.zorgboeren.nl.

Jaarverslagen

Op zoek naar onze jaarverslagen?

Lees hier ook onze klachten procedure en privacyreglement

Liever contact met ons opnemen?

Als je liever direct met ons contact wilt opnemen, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk eens op onze contactpagina voor al onze gegevens.