Black Angus

Bij ons op de zorgboerderij houden wij Black Angus runderen. Black Angus is een runderras dat wereldwijd bekend staat om zijn uitermate goede kwaliteit en smaak van het vlees. Het is een ras dat dicht bij de natuur staat en de geboortes verlopen dan ook op natuurlijke wijze. Ze lopen bij ons zo veel mogelijk buiten in de polder en doen zich daar te goed aan de grassen en kruiden die daar groeien. 

In de zomer oogsten wij een deel hiervan als voer voor de winter. De koeien eten bij ons dus het jaar rond vrijwel alleen grassen en kruiden waardoor het vlees een hoger gehalte Omega 3 vetzuren bevat. Het vlees van de Black Angus staat bekend om zijn mooie vet marmering. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar komt ook de malsheid en smaak sterk ten goede. Daarnaast zorg dit ervoor dat het vlees mals blijft tijdens het bakken of grillen op hoge temperaturen. 

 

Zorgboerderij 
Wij hebben deze dieren zelf op onze kleinschalige zorgboerderij in Zoeterwoude. De opfok, verwerking en verkoop gebeurt direct bij de boer, allemaal… LEKKER LOKAAL! Dus geen onnodig lang transport met dieren, diervoeding of vlees. Dit is beter voor dier, mens en natuur. Bij ons krijgen de dieren van begin tot eind de verzorging die ze nodig hebben door het hele team van hulpboeren en begeleiders op onze zorgboerderij. 

 Wij verkopen diverse producten van onze eigen Black Angus koeien: 

  • Vleespakketten
  • Rundvlees per stuk
  • Kroketten en Bitterballen
Heeft u interesse of heeft u vragen? 
Bel, stuur een whatsappbericht of een e-mail.
info@geertvanrijn.nl of bel: 06-28 17 24 37, Geert van Rijn 
Zorgboerderij De Boerderijn