Bezoek van de burgemeester van Zoetermeer

Corlene, Kirsten, Liza en Mandy zijn naar de The Next Step beurs geweest in november 2023. The Next Step is een oriëntatiebeurs voor leerlingen die praktijkonderwijs (Pro) of voortgezet speciaal onderwijs (VSO) volgen in Zoetermeer. Zij oriënteren zich op hun toekomst: hun ‘next step’ naar werk. Hierdoor krijgen ze een beter beroepsbeeld en helpt het de leerlingen om een goede keuze te maken voor de toekomst! Binnen het onderwijs is hiervoor veel aandacht, maar juist voor deze groep jongeren is het belangrijk dat zij gevoel krijgen bij hun ‘Next step’ naar dagbesteding. Onder de leerlingen en hun ouders leven vragen als: Wat voor soort werk of activiteit doe ik? Hoe ziet mijn dag (indeling) er uit? Waar in Zoetermeer en omstreken is de activiteit? Met wie doe ik dat? Om een goed beeld te schetsen van de verschillende mogelijkheden, presenteren naast zorgaanbieders, verschillende bedrijven zich. Ook wij waren dit jaar weer van de partij. Mandy, Kirsten en Liza hebben super goed en met veel enthousiasme verteld over alles op ‘De Boerderijn’. Zelfs aan de burgemeester van Zoetermeer hebben ze uitgelegd wat we met elkaar voor werk doen. De burgemeester is zo enthousiast geworden dat hij in februari 2024 een bezoek kwam brengen aan De Boerderijn. Hoe leuk is dat!

En toen was het zo ver…

De burgemeester van Zoetermeer meneer Bezuijnen kwam langs op de boerderij.
Mandy, Kirsten en Liza hebben een rondleiding gegeven en met veel passie verteld wat voor werkzaamheden we op de boerderij doen.
We zijn met elkaar langs alle dieren gegaan en natuurlijk ook de fietsenwerkplaats en de groepsruimte laten zien. Iedereen was toch wel een beetje zenuwachtig maar het was fijn om te merken dat de burgemeester eigenlijk maar een ‘gewone’ man is. Hij houd van hardlopen en fietsen. De burgemeester heeft verteld wat zijn baan nou eigenlijk inhoud. Het was een leerzame en gezellig ervaring!