20190713_115800
knuffelen met muis

Logeeropvang

‘De Boerderijn’ biedt logeeropvang aan jongens vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, autistische beperking en/of ADHD. De zorgboerderij is het hulpmiddel om er een fijn weekend van te maken. Wij hebben veel mogelijkheden voor activiteiten rond de zorgboerderij en zijn daarom voornamelijk op de boerderij zelf. Wij gaan veel naar buiten zodat we ’s avonds gezond moe zijn en heerlijk kunnen slapen. Zo zullen de logees de spelcomputer niet missen. Wij streven naar een groep die bij elkaar past, elkaar aanvult en van elkaar kan leren. Dit kan betekenen dat verschillende leeftijden en doelgroepen samen logeren. Mobiele telefoons laten we thuis zodat er ongestoord kan worden gespeeld, genoten en veel plezier worden gemaakt.

Visie

Alle mensen zijn verschillend. Deze verschillen krijgt een mens mee bij zijn geboorte, ontstaan door de omgeving waarin men opgroeit of door gebeurtenissen die iemand mee maakt. Daarnaast bepalen gebeurtenissen die iemand meemaakt ook voor een deel de ontwikkeling. Hierdoor ontwikkeld iedereen zich op een andere manier. Wij willen iedereen ondersteunen op een manier die bij hem/haar past. Door vooral de gewone dagelijkse structuur te bieden met gewone dagelijkse activiteiten.

Intake en proefperiode

Bij de kennismaking wordt er met de deelnemer en vertegenwoordigers een rondleiding gegeven op de zorgboerderij en kan de sfeer worden geproefd. Daarna kan er een intake plaatsvinden. Bij de intake wordt er uitgebreid besproken met de deelnemer en vertegenwoordiger wat de wensen en mogelijkheden zijn en worden deze ook opgeschreven. Nadat we de benodigde informatie hebben gekregen kunnen we een afspraak maken om te komen proef logeren. Na een proefperiode van minimaal 4 keer logeren wordt er gekeken of wij bij elkaar passen, en of de logé in de groep past. Onze logees komen in een kleine groep tot 6 personen. Daarnaast kan er overdag een 7e persoon zijn. Dit is de logé van de wachtlijst en zo kan hij ook kennis maken en zich alvast thuis voelen in de logeer weekenden.

Veilige huiselijke opvang met vaste begeleiders

Wij bieden een veilige huiselijke omgeving waar iedereen mag zijn zoals hij is en waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen. De sociale ontwikkeling en omgang met elkaar is een belangrijk doel waar wij aan werken in het logeerweekend. Ook vinden wij het belangrijk dat er niet alleen gespeeld wordt, maar dat de logees spelenderwijs dingen leren over de dieren, de tuin, het leven op de boerderij en normen en waarden meekrijgen. Er zijn altijd vaste begeleiders (Geert, Corlene en Paulien), daarnaast is er een extra begeleider, bijvoorbeeld een stagiair en/of een vrijwilliger.

Uitgangspunten van logeeropvang

 • Logees mogen lekker spelen en worden gestimuleerd om samen te spelen/helpen
 • Logees worden bij de boerderij betrokken en mogen meehelpen
 • Logees helpen met koken en de afwas
 • Logees zijn veel buiten en bewegen veel
 • Logees bepalen met elkaar en de begeleiding hoe het weekend eruit gaat zien
 • Logees laten de spelcomputer en mobiel thuis

Meerwaarde

 • De begeleiders zijn vaste personen, ze zijn gediplomeerd in hun specialiteit, zorg, techniek en agrarische sector
 • Wij zijn veel buiten
 • Veel beweging
 • Gezond eten
 • Respecteren elkaar
 • Een kleine logeergroep met veel begeleiding, waardoor er veel persoonlijke aandacht is
 • Logees leren spelenderwijs alles over de boerderij, natuur, dieren, enz.
 • Er is veel ruimte waardoor het mogelijk is jezelf even terug te trekken

Meer informatie over de logeeropvang?

Wil je meer informatie over de logeeropvang bij zorgboerderij “De Boerderijn”. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dan spreken we de mogelijkheden met je door. Kinderen die onder de WLZ (wet langdurige zorg) vallen, passen het beste in onze groep. Wij werken alleen met de financiering PGB (persoonsgebonden budget).